Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn donderdag acht mannen verschenen die in 2016 betrokken waren bij een vechtpartij op een chirofuif in Heist-op-den-Berg. Het slachtoffer werd meermaals geslagen en gestampt en had een hersenschudding. Het parket vroeg straffen van zes tot acht maanden.

De jongeren die terechtstonden maken allen deel uit van een groep die bij de politie gekend was uit de regio Heist. Op een chirofuif in mei 2016 kwam het tot een vechtpartij waarbij één jongen een hersenschudding had. De reden voor die vechtpartij zou een dispuut geweest zijn een jaar eerder op een schoolfuif tussen het slachtoffer en één van de jongeren.

Binnen op de fuif kreeg hij al enkele rake klappen, buiten sleurden ze hem op de grond en stampten daarna op z ijn hoofd waarop de man het bewustzijn verloor. "Het is niet duidelijk wie exact welke klap of stamp heeft uitgedeeld maar wel zeker is dat ze allemaal betrokken waren", zegt openbaar aanklager Nele Poelmans. "Er waren twee aanstokers, voor hen vraag ik acht maanden cel, voor de andere zes vraag is zes maanden cel."

Het slachtoffer werd wakker in het ziekenhuis met een hersenschudding en had tot een jaar later last van hoofdpijn en concentratieverlies. Hij vroeg een schadevergoeding van 5.000 euro, zijn ouders vroegen elk 500 euro.
De jongeren ontkennen hun aandeel of minimaliseren de feiten. De rechtbank vonnist volgende maand. (Belga)